Hydrauliek voor tractoren

 
 
gebonden: € 53.00: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462714083, geïllustreerd, 199 blz., November 2017
Formaat: 29.3 (h) x 22.2 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 917 gram.

Uitgever: MK Publishing

vertaald door: Ton van Huet

trefwoorden: aandrijving;mobiele;sensoren;vario;werktuigen

beschrijving

Het boek “Hydrauliek voor tractoren” geeft een overzicht van de belangrijkste hydraulische systemen van landbouwtrekkers. In 13 hoofdstukken beschrijft het de componenten en systemen van tractoren, die ook worden gebruikt in andere mobiele machines. De lezer moet basiskennis hebben van hydrauliek en hydraulische schematechniek.

Tractoren hebben niet alleen de landbouwmechanisatie veranderd. Ze zorgen ook voor een unieke verwondering bij zowel kinderen als volwassenen, in de stad en op het platteland. Alleen al de brute kracht van de kollossen, met een gewicht van duizenden kilo’s, waarmee ze ogenschijnlijk moeiteloos al het veldwerk uitvoeren, maakt grote indruk op leken en professionals. Praktisch elk kind en de meeste volwassenen krijgen glimmende oogjes, als ze in de cabine plaats kunnen nemen om een rondje mee te mogen rijden.

Technici zien naast alle fascinatie voor tractoren ook de drie hoofdfuncties:

- het rijden;
- het aandrijven en leveren van energie door motor en transmissie voor het trekken van aangebouwde machines in het veld;
- de hydraulische krachten voor het heffen, dalen en de bediening van aangebouwde apparaten zoals de ploeg of frontlader.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: