Van fabrieksterrein tot Technologiecampus Gent

Geschiedenis van de opleiding industrieel ingenieur: K.I.H.O. - KaHo Sint-Lieven - KU Leuven

 
 
gebonden: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462701977, geïllustreerd, 240 blz., December 2019

Uitgever: Universitaire Pers Leuven

redactie: Luc Vanhooymissen

beschrijving

Het rijke verleden van de opleiding Industrieel ingenieur aan de KU Leuven Technologiecampus Gent

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingOp 1 oktober 2013 integreerde de KaHo Sint-Lieven in de KU Leuven. Met dit boek wordt het verhaal dat hieraan vooraf ging, verteld vanuit een breed historisch perspectief. Zowel de geschiedenis van de opleiding tot industrieel ingenieur en die van de instellingen K.I.H.O en KaHo Sint-Lieven als het rijke industriële verleden van de Gentse Technologiecampus komen aan bod. Tien thema’s vormen de structuur van het boek.

De geschiedenis start met de oprichting van de Gentse katoenfabriek La Louisiane in de negentiende eeuw. Dit wordt gekaderd binnen de ontwikkeling van de Rabotwijk. Met mooie illustraties zien we hoe een oud fabrieksterrein transformeerde tot een stijlvolle studentencampus. Vervolgens komt de lezer meer te weten over de opleiding tot industrieel ingenieur. Wetten en decreten, de onderwijs- en onderzoekscultuur, de groeiende internationalisering en de veranderende studentenpopulatie komen aan bod. Er gaat aandacht naar het ontstaan, de groei en de samenstelling van de onderzoeksgroepen die de opleiding industrieel ingenieur vandaag ondersteunen. Tot slot is er een lijst met alle personeelsleden die tewerkgesteld waren in de periode 1 oktober 1977 tot 30 september 2013.

Met dit boek krijgt de lezer een beeld van hoe het vroeger was, hoe de opleiding en haar omgeving evolueerden en hoe ze er op vandaag uitzien. Van fabrieksterrein tot universitaire campus is een rijk geïllustreerd boek dat met nooit eerder gepubliceerde documenten, foto’s en getuigenissen een fascinerende campusgeschiedenis brengt.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: