Leren in maatschappelijk betrokken onderwijs

Basisinzichten voor leraren nu en in de toekomst

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 29.50: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462701885, 448 blz., August 2019
Formaat: 23.0 (h) x 17.2 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 808 gram.

Uitgever: Universitaire Pers Leuven

redactie: Jan Elen; Andy Thys

beschrijving

Inzichten op het niveau van het onderwijsbestel, de school en de klas

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Andy Thys is onderwijskundige en wetenschappelijk medewerker aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen, KU Leuven
Jan Elen is gewoon hoogleraar onderwijskunde aan het Centrum voor Instructiepsychologie en –technologie, KU Leuven
toelichtingOnderwijs lokt sinds eeuwen heftige discussies uit en is de inspiratiebron voor evenveel geëngageerde bespiegelingen als fundamenteel wetenschappelijk onderzoek. Bovendien belangt onderwijs als complex en gelaagd fenomeen direct of indirect ook heel diverse maatschappelijke actoren aan – leerlingen, leraren, directies, ouders, beleidsmakers, werknemers en werkgevers.

Om aan deze actoren een goed (beter) begrip van onderwijs te geven en hen er ook zelf een proactieve rol in te laten spelen, reikt dit boek belangrijke basisinzichten aan vanuit een wetenschappelijk perspectief. Het doet recht aan de complexiteit en de gelaagdheid van onderwijs. Het verheldert zonder te simplificeren. Het biedt denkkaders, onderzoekskaders en standpunten op het niveau van het onderwijsbestel, de school en de klas. Het geeft leraren en bij uitbreiding allen die in onderwijs geïnteresseerd zijn, de basis om op en over al deze niveaus zelf te reflecteren, te beslissen en te oordelen.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: