Veilig oversteken

Everdien SaSa

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 12.50
ISBN: 9789462663275, 114 blz., August 2018
Formaat: 19.5 (h) x 13.0 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 144 gram.

Uitgever: BookBuster

serienaam/reeks: BookBuster

beschrijving

Dit verhaal gaat over Natasja, waarbij een aanzienlijke rol is weggelegd voor Benno. Verder staat centraal de vraag in hoeverre we levensloop in eigen hand hebben. Ligt het aan de keuzes die we maken of zijn het onvoorspelbare drama's die ons levenspad van richting doen veranderen?

In hoeverre kunnen we onze toekomst zelf bepalen? Heeft het zin hierover na te denken omdat uiteindelijk het levenslot toch al vaststaat? Zijn gebeurtenissen voorbestemt of louter toeval? Is het scenario van het leven bij de geboorte reeds vastgelegd? Zijn we in staat omstandigheden dusdanig te manipuleren zodat we ons lot kunnen ontlopen? Willen we dat echt?

Misschien is onze bestemming als een aangereikte kans bedoelt, waarbij je zelf kunt beslissen of je die wilt grijpen. Zijn we te eigenwijs en te blind om het goede te herkennen? Doen we onszelf hiermee tekort? Blijven we hangen in verwijten dat voorvallen waar we zelf geen grip op hebben ons leven negatief beïnvloeden? Staat een positieve houding garant voor een mooie toekomst? Is het mogelijk alle tegenslagen om te buigen naar nieuwe kansen?

Als dat zo is kun je er gemakkelijk vanuit gaan dat we de sleutel naar succes en geluk in eigen hand hebben. Maar is dat zo?

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: