Niki de Saint Phalle - aan Zee

Joost Bergman

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Niki de Saint Phalle - aan Zee

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462622623, geïllustreerd, 144 blz., October 2019
Formaat: 27.1 (h) x 23.1 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 759 gram.

Uitgever: Waanders Uitgevers

beschrijving

Wereldberoemd zijn de Nana’s van de Franse beeldhouwer Niki de Saint Phalle (1930-2002). Kleurrijke, uitbundig vrolijke vrouwenfiguren die dansend, springend en bruisend van energie door het leven gaan. Daarmee heeft ze een iconisch vrouwbeeld geschapen.
Daarnaast speelde ze met controversiële kunstwerken zoals haar ‘schietschilderijen’ een voorname rol in de Europese kunststroming ‘Nouveaux Réalisme’ en wist ze de openbare ruimte in vele steden met monumentale sculpturen te verfraaien.

De ronde Nana’s en hun zelfbewuste, onafhankelijke houding blijven actueel. De doorlopende discussie over verhoudingen tussen man en vrouw, alsmede de recente wereldwijde aandacht voor gelijke behandeling en honorering bevestigen dat keer op keer. Hun joie de vivre werkt aanstekelijk en past uitstekend bij een museum dat jarig is. Museum Beelden aan Zee in Scheveningen viert in 2019 zijn 25-jarige jubileum met een groot oeuvre overzicht van Niki de Saint-Phalle. De mateloos populaire Nana’s krijgen in het museum de hoofdrol.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.