Femmes Fatales

Sterke vrouwen in de mode

Georgette Koning; Madelief Hohé

 
 

gebonden: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462622098, 144 blz., November 2018
Formaat: 30.5 (h) x 24.3 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 1194 gram.

Uitgever: Waanders Uitgevers

beschrijving

‘Dat naaistertje’, zo werd de befaamde Coco Chanel minachtend omschreven door haar tijdgenoot Paul Poiret. Hij viel haar aan op haar vrouw-zijn, maar feitelijk zag hij haar als grote concurrent. Tijden zijn veranderd. Nooit eerder stonden er zoveel vrouwelijke ontwerpers aan het hoofd van een modehuis als momenteel. Een perfect moment voor een tentoonstelling en een boek waarin sterke vrouwen in de mode centraal staan.

'Femmes Fatales' was de eerste tentoonstelling (winter 2018/2019) in de modegeschiedenis die volledig was gewijd aan vrouwelijke ontwerpers. Ontwerpen vrouwen anders voor vrouwen dan hun mannelijke collega’s? Wat is hun invloed? Wat betekent vrouw-zijn voor hun creaties? En wat is hun visie op mode? In het boek is werk te zien van Coco Chanel, Jeanne Lanvin, Elsa Schiaparelli, Mary Quant, Vivienne Westwood, Sonia Rykiel, Miuccia Prada, Maria Grazia Chiuri (Dior) en van Nederlandse grootheden als Fong Leng, Sheila de Vries, Iris van Herpen en vele anderen.

Dit boek is tweetalig (Nederlandse en Engelse tekst), geschreven door modejournaliste Georgette Koning en modeconservator van het Gemeentemuseum Madelief Hohé.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.