Kunsthandel Frans Buffa & zonen (1790/1951)

schoonheid te koop

* * *

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462620926, geïllustreerd, 160 blz., September 2016
Formaat: 28.0 (h) x 23.0 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 854 gram.

Uitgever: Waanders Uitgevers

beschrijving

De kunsthandel Frans Buffa & Zonen was een van de langst opererende Nederlandse kunsthandels: ruim 150 jaar was zij een grote speler in de (inter)nationale kunstwereld.

Buffa - gevestigd in de Amsterdamse Kalverstraat - gaf vele prenten uit die door onder andere het Koningshuis, het Rijksmuseum en het Teylers Museum werden gekocht. Vanaf 1840 verkochten zij steeds meer schilderijen van onder meer de Haagse School zoals Jozef Israëls, J.H. Weissenbruch en de gebroeders Maris, de kunstenaars uit het Franse Barbizon, Amsterdamse Impressionisten zoals George Hendrik Breitner en Isaac Israels en van modernisten als Kees van Dongen en Jan Sluijters.

Dit boek gaat over vriendschappen en relaties. Die contacten stimuleerden op hun beurt weer de koop en verkoop van kunstwerken. Aan de hand van onder meer kunstenaar en verzamelaar William Singer, kunstenaar Kees van Dongen en Van Gogh-expert Jacob Baart de la Faille, wordt de fascinerende geschiedenis van deze negentiende-eeuwse kunsthandel en de werkwijze van de eigenaars van Buffa beschreven.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: