Uit de rijkscollectie

Fransje Kuyvenhoven

 
 
gebonden: € 8.50
ISBN: 9789462620155, geïllustreerd, 64 blz., November 2014
Formaat: 15.9 (h) x 11.2 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 184 gram.

Uitgever: Waanders & de Kunst

redactie: Aggie Langedijk

illustrator: Tim Koster

beschrijving

Dit handzame boek toont een selectie van de rubriek 'Kunstwerk van de maand', die Fransje Kuyvenhoven al enkele jaren schrijft op de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). Kuyvenhoven, onderzoeksconservator van de Rijksdienst, zocht kunstwerken bij actuele onderwerpen, een jaargetijde, feestdagen of een uitlening aan een museum of ministerie. U ziet werk van Karel Appel, Isaac Israëls, Han van Meegeren en Koen Wessing.

De RCE heeft een collectie van ongeveer 100.000 (kunst)voorwerpen. De verzameling bestaat uit schilderijen, tekeningen en grafiek, beeldhouwwerken, foto's, video's, keramiek, meubelen, affiches, textiel, glaskunst, sieraden, ontwerptekeningen. Oud en modern. Klein en groot. Enkele stuks, complete ensembles, ateliernalatenschappen. Gekocht, gekregen, of op een andere manier verworven, zoals via de Beeldende Kunstenaarsregeling (BKR).
Een groot deel van de kunstwerken is te zien in Nederlandse musea, ministeries en andere (rijks)gebouwen, en buiten de landsgrenzen in Nederlandse ambassades.
De hele collectie is ontsloten op het wereldwijde web. Een keuze eruit vindt u in dit boek.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: