De Nevelheks

Albert Steenbergen; Inge Schuiten

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 32.45: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462600621, 166 blz., July 2018
Formaat: 21.1 (h) x 14.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 309 gram.

Uitgever: Uitgeverij De Graveinse Abeel

beschrijving

De Nevelheks

De adelijke Allard Bentinck is voorbestemd om te huwen met freule Elisabeth. Als hij echter op vakantie gaat in Hoogeveen, ontmoet hij daar Cilie, die door de velden zwerft. Men zegt dat zij de Nevelheks is en dat rampspoed iedereen treft die met haar in aanraking komt. Ondanks dat wil Allard met haar huwen. Maar als er een dode valt en Cilie hiervan beschuldigd wordt, blijkt dat er duistere krachten in werking zijn getreden.

Het verhaal van de Nevelheks maakt deel uit van de cultuur van Drenthe. De Nevelheks gaat terug op de witte wieven; vrouwelijke geestverschijningen die op nevelslierten lijken en die op vele plekken, waaronde de heide, rondzwerven. Deze mythische wezens voeren terug op het Germaanse geloof, en ze zijn dan ook in vele volksvertellingen te vinden.

De inleiding werd verzorgd door Inge Schuiten. Zij behaalde aan de Universiteit van Oxford het Undergraduate Advanced Diploma in Local History, voltooide diverse modulen van de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit, en volgde onder meer de cursussen Geschiedenis van de (kinder)boekenmarkt en De wonderbaarlijke schoonheid van het gedrukte boek bij de Universiteit van Amsterdam.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: