Jimi Hendrix Compleet

Het verhaal van de 119 songs

Jean-Michel Guesdon; Philippe Margotin

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Jimi Hendrix Compleet

gebonden: € 59.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462583412, geïllustreerd, 544 blz., October 2019
Formaat: 27.8 (h) x 22.2 (b) x 5.4 (d) cm. Gewicht: 2362 gram.

Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Philippe Margotin schreef meerdere boeken over muziek, onder andere biografieën over U2, Radiohead en The Rolling Stones. Jean-Michel Guesdon is muzikant, producer en geluidsingenieur. Ze wonen allebei in Parijs.toelichtingJimi Hendrix behoort onlosmakelijk tot het pantheon van de popmuziek. Hij was een gitaarvirtuoos en rockvernieuwer met onverslaanbare liveshows. In slechts vier jaar heeft hij het plafond van de rock ’n roll bereikt zoals voor hem misschien alleen The Beatles dat hebben gedaan.

Jimi Hendrix compleet. Het verhaal van de 119 songsis een trip langs het nog steeds frisse oeuvre van een meester. Van monsterhits als “Purple Haze” en “Hey Joe” naar de legendarische live-optredens als die bij Woodstock en van zijn bands The Experience en Band of Gypsys naar klassieke albums als Axis: Bold as Loveen Electric Ladyland. Bijzonder aan dit boek is de aandacht voor de vele nummers die verschenen zijn na zijn tragische vroegtijdige dood op de leeftijd van zevenentwintig.

Chronologisch gearrangeerd en geïllustreerd met honderden foto’s in kleur en zwart-wit is Jimi Hendrix compleetonmisbaar voor iedereen die zich ook maar een beetje een Jimi Hendrixfan durft te noemen. Het verschijnt als vijfde deel in de bestsellerserie over de discografieën van een aantal van de grootste muzikanten uit de geschiedenis. Eerder verschenen boeken voer The Beatles, Bob Dylan, The Rolling Stones en Pink Floyd.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.