Van Goghs intimi

Vrienden, familie, modellen

Helewise Berger; Sjaar van Heugten; Laura Prins

 
 

gebonden: € 34.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462583405, geïllustreerd, 240 blz., September 2019
Formaat: 27.8 (h) x 23.2 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 1437 gram.

Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Helewise Berger is conservator 19e- en 20e-eeuwse kunst in Het Noord-Brabants Museum.
Sjraar van Heugten is voormalig Hoofd Collecties van het Van Gogh Museum en sinds 2010 onafhankelijk kunsthistoricus. Hij is gespecialiseerd in Van Gogh en zijn tijd. Laura Prins is tentoonstellingsconservator bij het Panorama Mesdag en onderzoeken bij het VUmc.
toelichtingIn Van Goghs initimi komen de belangrijkste personen aan bod, van zijn jaren in Brabant en Den Haag, de periodes in Parijs en Zuid-Frankrijk tot aan zijn dood in Auvers-sur-Oise.

Van Goghs intimi gaat over de personen die een belangrijke rol speelden in leven en werk van Vincent van Gogh (1853-1890). Aan de hand van schilderijen, tekeningen en brieven maakt de lezer kennis met vrienden, familie en modellen: de intimi van de kunstenaar. Niet eerder werd dit onderwerp zo uitvoerig belicht. Van Goghs initmiontkracht het beeld van de getormenteerde en eenzame kunstenaar. Van Gogh werd ondanks zijn vaak moeizame relaties gewaardeerd als mens en kunstenaar.

Theo van Gogh, Vincents broer en de belangrijkste persoon in zijn leven, typeerde hem zo: ‘Het is alsof er in hem twee mensen zijn, de een merveilleus beschaafd, fijn en zacht en de ander eigenlievend en hardvochtig.’ Vincent was een gepassioneerd man, die complexe verhoudingen onderhield. Zijn relaties waren in enkele gevallen hecht, maar hij wist met zijn uitgesproken karakter ook mensen van zich te vervreemden
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.