Sprezzatura

Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910)

 
 

gebonden: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462583320, geïllustreerd, 180 blz., June 2019
Formaat: 31.1 (h) x 25.6 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 1387 gram.

Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

redactie: Willemijn Lindenhovius

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingTrots op hun nieuwe land Italië, dat zijn ze. De Macchiaoli, een groep kunstenaars die rond 1860 aan de wieg staat van grote vernieuwingen in de kunst van Italië. Dat land was in 1861 ontstaan, na een strijd van tientallen jaren.

De Macchiaioli (ofwel kliederaars) zitten vol hoop voor hun nieuwe land, waar ze vurig van hebben gedroomd. Ze hebben volstrekt nieuwe ideeën over wat kunst zou moeten zijn. Tot rond 1900 worden zij gevolgd door verschillende kunstenaarsgroepen, alle met een andere overtuiging, op weg naar de moderne Italiaanse kunst van de 20ste eeuw. Op de woelige baren van hun nieuwe maatschappij laveren die verschillende kunstenaars tussen droom en werkelijkheid.

Hun kracht ligt in de manier waarop zij hun frisse ideeën, nieuwe stijlen en experimentele technieken verweven met hun eeuwenoude artistieke traditie. Ze kijken daarbij ook wel eens buiten Italië, maar zijn bovenal eigenzinnig.

Nu nog onbekend, straks niet langer onbemind: de Italiaanse topcollecties leenden hun mooiste schilderijen uit. Die stellen we in Sprezzatura aan u voor.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.