Als de Russen komen

Alfred Staarman

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462583207, geïllustreerd, 144 blz., February 2019
Formaat: 24.9 (h) x 22.7 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 804 gram.

Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

redactie: Mathieu Willemsen

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingAls de Russen komen, dan staan we paraat. Dat was in de eerste naoorlogse jaren een veelgehoorde boodschap. Experts belichten in het boek Als de Russen komen de Koude Oorlog vanuit hun eigen expertise. De nadruk ligt op Nederland in de periode van 1949 en 1989. De oprichting van de NAVO maar ook de verdediging van Nederland vlak na de Tweede Wereldoorlog: hoe moesten we ons verweren tegen die Russen?

De kruisrakettenkwestie en de protesten ertegen in de jaren tachtig: liever een Rus in de keuken dan een raket in de tuin! En natuurlijk de dienstplicht: honderdduizenden jonge mannen moesten hun plicht voor het vaderland vervullen tijdens de Koude Oorlog. Wat beleefden zij en wat wisten zij van de Koude Oorlog, verveelden ze zich of hadden ze de tijd van hun leven?

De verhalen zijn herkenbaar voor iedereen die er direct mee te maken had, maar ook voor hen die de verhalen kennen van echtgenoten, vaders, broers, ooms, vrienden. Een groot aantal prachtige foto’s maken het bijzondere Als de Russen komen compleet.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: