Relieken

gebonden: € 24,95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462582804, geïllustreerd, oktober 2018
Formaat: 26,7 (h) x 21,3 (b) x 1,9 (d) cm. Gewicht: 921 gram.

Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

redactie: Inge Schriemer

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Inge Schriemer studeerde kunstgeschiedenis. Ze is als conservator verbonden aan Museum Catharijneconvent.toelichtingRelieken zijn een universeel fenomeen. In dit boek worden voor het eerst relieken uit verschillende religies, culturen en tijden samengebracht en in een breed perspectief geplaatst. Relieken zijn overblijfselen of tastbare aandenkens aan bijzondere personen waar mensen een speciale betekenis aan toedichten. Ze voorzien in een menselijke behoefte: het onzichtbare tastbaar maken en dichtbij brengen.

Wat is de kracht van relieken? Wat brengt mensen ertoe om duizenden kilometers af te leggen om in hun nabijheid te komen? Of er veel geld voor neer te tellen om ze in bezit te krijgen? Wat verwachten zij van die veelal onooglijke voorwerpen? Waarom worden ze gekoesterd in de meest kostbare houders? En: doet echtheid eigenlijk ertoe?

Dit boek gaat over relieken van boeddhistische, christelijke, islamitische en joodse heiligen en wonderdoeners. Maak ook kennis met relieken van historische helden, politieke kopstukken, sporthelden en popsterren, romanfiguren en voorouders. Laat u inspireren door vele gekoesterde krachtbronnen en de bijzondere verhalen die ermee verweven zijn. Werken van een aantal hedendaagse kunstenaars bieden bovendien een verrassend eigentijds perspectief op dit eeuwenoude fenomeen.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling:

Bot detected - pagehit Not For our stats.