Crossroads

reizen door de Middeleeuwen, 300-1000 n. Chr.

paperback/ gebrocheerd: € 12.50
ISBN: 9789462582231, 204 blz., September 2017
Formaat: 26.1 (h) x 22.2 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 1082 gram.

Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

redactie: Maria Bormpoudaki; Marieke van den Doel; Wim Hupperetz; Faidra Kalafati; Lindsay Morehouse; Lynda Mulvin; Michael Schmauder

beschrijving

Culturele uitwisseling en intensieve onderlinge contacten tussen volken. Nee, dit gaat niet over de moderne tijd, maar over een periode die door sommigen als the Dark Ages wordt aangeduid. Ten onrechte! Dat dit een tijd was van veel verschillende culturen en Europese volkeren in beweging ('volksverhuizingen') is bekend. Maar vaak is dat het enige dat men ervan weet. In de periode 300-1000 na Chr. werd veel gereisd.

In Crossroads nemen de auteurs de lezer mee van Ierland naar Egypte, van Spanje naar Griekenland en van de Lage Landen naar Hongarije. De volksverhuizingen leidden tot opstand en oorlogen, maar ook tot ongekende uitwisseling van goederen, kunst, kennis en vaardigheden. Die uitwisseling heeft tot op de dag van vandaag invloed op onze manier van leven. In tien intermezzo's worden evenzovele reizigers uit de vroege Middeleeuwen geïntroduceerd. Hun reisverslagen geven een prachtig beeld van de internationale contacten die er in die tijd waren.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: