Franciscus van Asissi

Frank Bosman; Kees van Dooren; Gerard Pieter Freeman; Machtelt Brüggen Israéls; Henk van Os; Bert Roest; Evelyne Verheggen

gebonden: € 12.50
ISBN: 9789462581289, geïllustreerd, 160 blz., March 2016
Formaat: 26.7 (h) x 21.6 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 752 gram.

Uitgever: Wbooks

redactie: Loes Visch; Kees van Schooten; Inge Schriemer

beschrijving

Fransiscus van Assisi werkte als geen ander op de verbeelding. Geen heilige heeft ooit zo'n rage in de beeldende kunst losgemaakt,' aldus kunsthistoricus Henk van Os. Hij is gefascineerd door Franciscus, zijn weergave in de beeldende kunst, levenswijze en gedachtegoed.
In Fransiscus van Assisi zijn nieuwe gezichten over Franciscus (1181/1182/1226) samengebracht. De artikelen zijn toegankelijk geschreven en rijk geïllustreerd. Specialisten uit allerlei vakgebieden nemen de lezer mee naar het Italië van Franciscus en de bronnen over zijn leven, en vertellen hoe men in later tijden omging met zijn gedachtegoed.

De lezer gaat in Fransiscus van Assisi mee op een tijdreis door de kunstgeschiedenis: van de vroegste kunstwerken waarop Franciscus is afgebeeld tot aan zijn verbeelding in de moderne kunst, van Giotto tot Fra Angelico, van Carracci tot Rubens, Rembrandt en Escher. Het grote inleidende artikel geeft voor het eerst een overzicht van de kunsthistorische ontwikkeling van Franciscus van dertiende eeuw tot nu.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: