Hit & run

Ed van der Elsken fotografeert het Philips NatLab

Dirk van Delft; Vincent Mentzel

paperback/ gebrocheerd: € 11.50
ISBN: 9789462580626, geïllustreerd, 128 blz., September 2014 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

beschrijving

Hit & Run. Ed van der Elsken fotografeert het Philips NatLab gaat over de unieke fotoserie die Ed van der Elsken in de jaren tachtig schoot in het befaamde natuurkundig laboratorium in Eindhoven. Ruim honderd originele afdrukken, niet eerder buiten Philips getoond, portretteren een wereld bevolkt met eigenzinnige onderzoekers op zoek naar nieuwe techniek.


Vincent Mentzel selecteerde en groepeerde de afdrukken van Ed van der Elsken, zoals ze door Philips Company Archives worden bewaard. In 1984 vroeg Hans Brink, toenmalig hoofd PR van het NatLab, Ed van der Elsken (1925-1990) om foto's. Van der Elsken had in de jaren vijftig en zestig een reputatie opgebouwd van roemrucht straatfotograaf. In Eindhoven fotografeerde hij geen ongenaakbare wetenschap maar onderzoekers en technici van vlees en bloed in hun biotoop van proefopstellingen, vergaderkamers, werkplaatsen, computerprints en krijtborden. Razendsnel en zonder flits ('Hit & Run') zette hij ze bij verrassing op de gevoelige plaat, of liet ze poseren.
Dirk van Delft is directeur van Museum Boerhaave. Vincent Mentzel was als staffotograaf verbonden aan NRC Handelsblad.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Vincent Mentzel selecteerde en groepeerde de afdrukken van Ed van der Elsken, zoals ze door Philips Company Archives worden bewaard. In 1984 vroeg Hans Brink, toenmalig hoofd PR van het NatLab, Ed van der Elsken (1925-1990) om fotos. Van der Elsken had in de jaren vijftig en zestig een reputatie opgebouwd van roemrucht straatfotograaf. In Eindhoven fotografeerde hij geen ongenaakbare wetenschap maar onderzoekers en technici van vlees en bloed in hun biotoop van proefopstellingen, vergaderkamers, werkplaatsen, computerprints en krijtborden. Razendsnel en zonder flits (`Hit & Run) zette hij ze bij verrassing op de gevoelige plaat, of liet ze poseren.

Dirk van Delft is directeur van Museum Boerhaave. Vincent Mentzel was als staffotograaf verbonden aan NRC Handelsblad.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: