De wijsheid van bomen en kruiden

Abe J. van der Veen

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 15.42
ISBN: 9789462542464, geïllustreerd, 150 blz., April 2015
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 212 gram.

Uitgever: Mijnbestseller.nl

beschrijving

Abe van der Veen - beter bekend als Abe de Verteller - is als verhalenverteller en begeleider van bomenwandelingen al vele jaren bezig met zijn passie voor bomen en kruiden. Na drie jaar is er eindelijk de opvolger van zijn succesvolle boek 'de symboliek van bomen'. In dat boek behandelde hij de bomen en kruiden van de Keltische bomenkalender. In dit boek worden alle andere cultisch belangrijke bomen en kruiden beschreven, zodat deze twee boeken samen een compleet beeld geven van de wijsheid van de bomen en kruiden!
De bomen en kruiden worden in dit boek eerst kort omschreven. Vervolgens wordt hun rol in de mythologie, het volksgeloof en de rituelen behandeld.
Leer meer over de connectie tussen maretak en nachtmerrie, over het wonderlijke alruinmannetje en de wijsheid van de beuk. Lees waarom de linde de boom van de liefde is en waarom we bij voorkeur taxus aanplanten op kerkhoven. Ook alle kruiden van de midzomer en de kruiden van de heksenzalf komen aan bod.
Dit en nog veel meer kom je te weten over het karakter en de symboliek van bomen en kruiden. Je gaat ze leren waarderen, herkennen en misschien zelfs liefhebben!

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: