Geef Mij je angst

je krijgt moed en hoop terug

Koert en Marleen Koster

paperback/ gebrocheerd: € 17.95
ISBN: 9789462542044, 175 blz., July 2015
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 246 gram.

Uitgever: Mijnbestseller.nl

beschrijving

Udo Jürgens veroverde in de vorige eeuw de Duitstalige wereld met zijn hits. Eén van zijn grootste hits was 'Gib mir deine Angst' (1982). Dit lied werd door André Hazes en Guus Meeuwis gecoverd. Aan dit lied ontleende Koert Koster de titel van zijn boek. Het is de inleiding op het thema angst.
Omdat het fenomeen angst de schrijver niet vreemd is, beschrijft hij dit belangrijke thema met passie. Want kan men zich in een angstige wereld nog wel vrij bewegen? De aanwezigheid van vreemden en vluchtelingen maakt mensen bijvoorbeeld onzeker. Dreiging van terroristische aanslagen maakt mensen bang voor de dood. In de Bijbel ontmoeten we veel mensen die met angst worstelen. Koster verbindt hun ervaringen en verhalen met actuele situaties, omdat dat hoop geeft.
Dit boek is zeer toegankelijk. Toegevoegde gespreksvragen en citaten maken het geschikt voor studiegroepen of huiskringen.

Het boek dat u nu in handen heeft, is de herziene uitgave. Naast een gepubliceerde Duitse vertaling zal er ook een Engelse en Franse vertaling verschijnen.

Koert Koster studeerde theologie en filosofie aan de Vrije Universiteit en aan de Universiteit van Amsterdam. Meer info? www.koertkoster.nl

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: