Handboek consumentenrecht

paperback/ gebrocheerd: € 89.50: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462510753, 640 blz., July 2015
Formaat: 24.2 (h) x 15.8 (b) x 4.0 (d) cm. Gewicht: 1121 gram.

Uitgever: Uitgeverij Paris B.V.

redactie: E.H. Hondius; G.J. Rijken

beschrijving

Consumentenrecht is een volwassen en complex rechtsgebied geworden; een rechtsgebied met een breed scala aan onderwerpen en een groot maatschappelijk belang. Iedereen heeft er dagelijks bewust of onbewust mee te maken.
Dit handboek is primair geschreven voor de rechtspraktijk: consumentenrechtadviseurs en rechtshulpverleners in het algemeen, en advocaten, bedrijfsjuristen en rechters in het bijzonder, zullen er naar verwachting veel van hun gading in vinden. Het beoogt een eerste hulp te bieden in de dagelijkse situatie waarin consument en ondernemer zich bevinden, niet alleen bij conflict- maar ook bij overlegsituaties. De nadruk ligt daarom op het privaatrechtelijke consumentenrecht.
Daarnaast kan dit boek worden gebruikt als studieboek in het kader van diverse privaatrechtelijke vakken op universiteit en hbo. Ook zal menig consument zelf met behulp van dit boek de weg kunnen vinden naar een oplossing in een conflict met verkoper of dienstverlener.
Mede door een uitgebreide inhoudsopgave en een trefwoordenregister is een toegankelijk handboek voor het consumentenrecht gerealiseerd.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: