Vers hout

over het maken van stoelen, lepels en gereedschap uit vers geoogst rondhout

Sjors van der Meer; Job Suijker

 
 

gebonden: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462501720, October 2017
Formaat: 25.8 (h) x 19.5 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 802 gram.

Uitgever: Forte Uitgevers B.V.

beschrijving

Werken met vers hout, de natuurlijke weg Sjors van der Meer & Job Suijker nemen je mee in de rijke en magische wereld van bomen, hout en ambacht. Ze laten zien hoe je met eenvoudige gereedschappen en eeuwenoude technieken unieke werkstukken kunt maken van vers geoogst rondhout. Je werkplaats is de tuin, de huiskamer of, het mooiste, het bos.

De boomstammen of takken die je voor het vershoutambacht nodig hebt zijn overal te verkrijgen. Niet alleen in bosrijk gebied, maar ook in de stad kun je kap- en snoeihout vinden. De auteurs beschrijven de technieken om vers hout te bewerken en gebruiken daarbij handgereedschappen als de bijl, het splijtijzer, het haalmes en de avegaar. Stap voor stap laten ze zien hoe je hiermee gebruiksvoorwerpen als een lepel, een krukje, stoel, een houten hamer of een schaafbok maakt.

Sjors van der Meer en Job Suijker geven met hun bedrijf VersHout workshops houtbewerking midden in het bos. De cursisten bewerken er vers hout met en in de natuur. En zo ervaren ze hoe stimulerend en opbeurend het is om iets met je eigen handen te maken.

Werken met je handen maakt je slimmer!

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.