Kloosterrijk Schouwen

Routes langs verdwenen Schouwse kloosters

Henk Dalebout

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Kloosterrijk Schouwen

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462494664, geïllustreerd, 176 blz., March 2020
Formaat: 23.0 (h) x 15.1 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 338 gram.

Uitgever: Walburg Pers B.V., Uitgeverij

beschrijving

In het slik van de Zeeuwse klei zijn nog steeds kloostermoppen te vinden, die herinneren aan de kloostermuren van weleer. Dit boek geeft informatie aan de hand van vier routes langs verdwenen kloosters in Zierikzee en het Schouwse platteland. De wegen waarlangs de tochten voeren, bieden wonderschone vensters op het Schouwse landschap.

De kloosterroutes leiden u, al fietsend of wandelend, langs locaties van verdwenen kloosters in het landschap van Schouwen. Zierikzee mag natuurlijk niet ontbreken. In deze stad waren een groot aantal kloosters en een begijnhof gevestigd. Van iedere orde en hun onderkomen is een beschrijving opgenomen. Deze beschrijvingen zijn gebaseerd op bestaande literatuur, archivalia en archeologische vondsten.
De eerste route leidt u vanaf Noordwelle door Burghsluis, Burgh, Haamstede en Renesse. De tweede route gaat via de dorpen Ellemeet, Scharendijke, Elkerzee naar Serooskerke. De derde route gaat vanaf Zierikzee via Schuddebeurs, Noordgouwe naar Zonnemaire. De vierde route is een stadswandeling door Zierikzee en voert u langs plaatsen waar een orde gevestigd was.

Kloosterrijk Schouwen is een boeiend overzicht van de geschiedenis van de kloosters op Schouwen-Duiveland, de eerste waarin ze integraal worden behandeld. Het geeft inzicht in het leven van al die monniken, nonnen en begijnen die onderdeel waren van het middeleeuwse Schouwen. Hun aanwezigheid verrijkte het alledaagse beeld in de straten van Zierikzee en op het platteland van Schouwen. Henk Dalebout gunt ons een blik in deze fascinerende wereld.

Over de auteur(s):
Henk Dalebout (1958) is amateur-historicus. Hij publiceerde diverse artikelen over zijn geboortestreek Schouwen. Hij is lid van de werkgroep Kloosterroute Schouwen-Duiveland.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.