Napoleon in Nederland

In het voetspoor van de Keizer

Roy de Beunje; Anja Krabben

 
 
gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462491106, geïllustreerd, 112 blz., April 2016
Formaat: 28.7 (h) x 22.7 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 799 gram.

Uitgever: Walburg Pers

redactie: Yvone Schouten

beschrijving

In 1810 werd Holland ingelijfd bij Frankrijk. Een jaar later bracht keizer Napoleon een bezoek aan zijn nieuwe grondgebied. Hij bezocht in oktober 1811 tientallen plaatsen in zes provincies.
Anja Krabben en Roy de Beunje reisden Napoleon na door Nederland en raadpleegden plaatselijke archieven, bibliotheken en regionale musea. Er zijn duizenden boeken geschreven over het leven en werk van Napoleon, maar daarin krijgt deze korte, voor Nederland belangrijke reis van Napoleon en Marie Louise maar weinig aandacht. Terwijl naar aanleiding van zijn verblijf in ons land veel te vertellen valt over deze bijzondere man die nog steeds veel mensen bezighoudt.

Nu wordt deze lacune opgevuld met deze uitgave Napoleon in Nederland, een samenvatting van de zes gelijknamige tijdschriften. Het boek volgt Napoleons reis chronologisch en beschrijft enkele plaatsen uitvoerig. Wat bezocht hij in die plaats, waar verbleef hij, maar ook: wie ontmoette hij, welke indruk had hij van Nederland en hoe keek Nederland (de autoriteiten, het volk en de pers) tegen Napoleon aan? Achterin het boek is een kaart opgenomen - de Route Impériale - en een korte beschrijving van de reis per dag, waarmee u in Napoleons voetstappen kunt treden.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: