Handboek identity & access management

Rob van der Staaij

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 34.50: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462450882, geïllustreerd, 296 blz., November 2014
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 551 gram.

Uitgever: Academic service

beschrijving

Identity & access management speelt een zeer voorname rol in de hedendaagse informatiemaatschappij waarin identiteiten, mobiele apparaten, IT-infrastructuren, cloudomgevingen en social networks steeds meer met elkaar verweven raken en dus onoverzichtelijker worden.
Identiteitsgegevens moeten worden beschermd tegen cybercriminaliteit, identiteitsfraude en schending van de privacy. Toegang tot gevoelige informatie moet worden beperkt tot diegenen die daartoe gerechtigd zijn. Bovendien moet dit alles op een efficiënte, kosteneffectieve en gebruiksvriendelijke wijze worden gerealiseerd. Identity & access management biedt hiervoor de voornaamste instrumenten.
Het Handboek Identity & Access management biedt een overzicht van de belangrijkste methoden, ontwikkelingen, standaarden en technieken op het omvangrijke en boeiende terrein van identity & access management.

OVER DE AUTEUR
Dr. Rob van der Staaij CISSP CISA CISM CRISC CEH heeft meer dan twintig jaar ervaring met identity & access management en verwante disciplines zoals cybersecurity, risicomanagement, compliance en privacy. Gedurende zijn loopbaan heeft hij - in de rollen van adviseur, architect, projectmanager en auditor - tientallen organisaties geadviseerd en begeleid op de genoemde
terreinen.

Het boek is bestemd voor een brede doelgroep, zoals beleidsmakers, managers, bestuurders, auditors, security-specialisten en IT-professionals, maar is ook geschikt als studieboek voor diegenen die nieuw zijn in het vakgebied.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: