Detentiebeleving van geïnterneerde vrouwen

Een follow-up onderzoek

Anouk Mertens

paperback/ gebrocheerd: € 69.00: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462369542, August 2019
Formaat: 24.5 (h) x 17.3 (b) x 3.1 (d) cm. Gewicht: 813 gram.

Uitgever: Boom Criminologie

serienaam/reeks: Het groene gras

beschrijving

De auteur beschrijft in dit boek een wetenschappelijk onderzoek dat tot doel had om de detentiebeleving van een onderbelichte populatie, namelijk vrouwen met een interneringsstatuut, te bestuderen. Het onderzoek trachtte de leef- en betekeniswereld van de vrouwen te vatten.

De auteur behandelt in dit boek het conceptuele kader rond import- en deprivatiemodellen en beschrijft de bestaande empirische studies rond vrouwen in detentie. Het kwalitatieve veldwerk bestond uit twee fases. Tijdens de eerste fase bevroeg de auteur 51 geïnterneerde vrouwen in detentie. Tijdens het follow-up onderzoek werden de vrouwen opnieuw bevraagd in de setting waar ze op dat moment verbleven (n=42); in detentie (n=15), forensische zorgvoorzieningen (n=17), reguliere residentiële zorgvoorzieningen (n=7) en thuis (n=3). Aanvullend wordt het profiel van de respondenten geschetst na een dossierstudie.

Dit boek richt zich tot academici met interesse in de forensische geestelijke gezondheidszorg en het detentieleven. Het boek is daarnaast gericht tot professionelen in het werkveld van de forensische geestelijke gezondheidszorg, die meer inzicht wensen te krijgen in de beleving van geïnterneerde vrouwen verblijvende in diverse (behandel) settings.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: