Lessen uit crises en mini-crises evenementen

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 26.50: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462368644, July 2018
Formaat: 22.4 (h) x 14.8 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 247 gram.

Uitgever: Boom bestuurskunde

serienaam/reeks: Lessen uit crises en mini-crises

redactie: Vina Wijkhuijs; Menno van Duin

beschrijving

Deze speciale editie in de reeks Lessen uit crises en mini-crises gaat specifiek in op het thema evenementen. De publicatie bevat een beschouwing van negen casus die eerder aan de orde kwamen in de jaarboeken van het lectoraat Crisisbeheersing en nu in één publicatie zijn samengebracht. Aan bod komen de troonswisseling (2013) en de Grand Depart van de Tour de France (2015), alsook een aantal traditionele en eigentijdse lokale evenementen: van het paasvuur in Espelo, het Dicky Woodstockfestival in Steenwijkerwold tot de hindernissenloop VenloStormt.
Bij verschillende van deze evenementen deed zich een ernstig incident voor. Maar de selectie bestaat ook uit een aantal succesvol verlopen evenementen. De auteurs beschouwen de gebeurtenissen aan de hand van de bestuurlijke en operationele dilemma's die speelden. De casus worden voorafgegaan door een inleidend hoofdstuk waarin wordt ingegaan op de processen die zich bij grote evenementen voordoen. Met de negen praktijkvoorbeelden biedt deze publicatie daarmee handvatten voor de voorbereiding op evenementen.

De publicaties in de reeks Lessen uit crises en mini-crises zijn bedoeld voor bestuurders en professionals werkzaam op het terrein van crisisbeheersing en veiligheidsmanagement. Deze speciale editie kwam tot stand onder redactie van Vina Wijkhuijs en Menno van Duin.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: