Zelf leren schrijven voor economie en bedrijfskunde

training op www.zelflerenschrijven-eb.nl

Bas Karreman; Gelijn Werner; Henk T. van der Molen; Eveline Osseweijer; Margriet Ackermann; Henk Schmidt; Estella van der Wal

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 37.50: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462364882, 152 blz., March 2016
Formaat: 21.1 (h) x 13.7 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 339 gram.

Uitgever: Boom Lemma uitgevers

beschrijving

Veel studenten hebben grote moeite met het schrijven van goede, leesbare teksten. Zelf leren schrijven voor economie en bedrijfskunde is een online-schrijftraining die bestaat uit tien programma's, ook wel schrijf-ViBE's genoemd, die verschillende aspecten van het schrijven behandelen. Aan de orde komen: structuur, theoretisch kader, data en methodiek, resultaten, integriteit, verwijzen, parafraseren, argumentatie, zinsconstructie, revisie op grammatica en interpunctie, en wetenschappelijke schrijfstijl.

Elke schrijf-ViBE biedt schrijfadvies en vuistregels. Vervolgens worden online oefeningen gemaakt om de vuistregels te leren toepassen. Het antwoord kan daarna vergeleken worden met een goed voorbeeld, de zogenoemde expertversie. Uiteindelijk kunnen de vuistregels worden gebruikt om een eigen schrijfopdracht te maken en te reviseren. De combinatie van een heldere uitleg over de verschillende vaardigheden en de oefening ervan, waarop meteen feedback volgt, leidt tot een zeer effectieve training.

In dit boek vindt de lezer een toegangscode tot de website www.zelflerenschrijven-eb.nl waarop de digitale programma's te volgen zijn. Docenten kunnen op de site de vorderingen van hun studenten met de schrijftraining inzien. Het boek is tevens te gebruiken als naslagwerk.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: