De lerende professional

Vera Ranty

paperback/ gebrocheerd: € 33.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462364004, geïllustreerd, May 2014
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 514 gram.

Uitgever: Boom Lemma uitgevers

redactie: Aafke Moons

beschrijving

Veel afgestudeerden die hun eerste baan ingaan, ervaren de begintijd als heftig. Waarom? Omdat er heel veel bij komt kijken als je zelfstandig en zelfsturend gaat werken als professional: zelf taken uitvoeren en beslissingen nemen in een officiële werksetting, je waarmaken en prestaties laten zien. Plotseling geen begeleiding meer van een docent of stagebegeleider, maar zelf verantwoordelijk zijn voor je handelen. Als je op dat moment weet wat je als persoon en als professional in huis hebt, heb je het makkelijker als starter.

De lerende professional is geschreven voor alle professionals: studenten vinden in dit boek een ondersteuning bij het aanleggen van de basis, starters krijgen praktische handvatten, en ervaren werkers houden zichzelf met dit boek een spiegel voor.

In deze tweede druk is de tekst hoofdzakelijk geactualiseerd en aangepast naar aanleiding van het programma Welzijn Nieuwe Stijl dat is opgezet om de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in volle breedte uit te kunnen voeren.

Vera Ranty is werkzaam op Hogeschool Saxion Next in Deventer als docent, studentencoach en studieloopbaanbegeleider.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: