Toen kende ik de wereld nog niet

Ricky Koole

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462262959, geïllustreerd, October 2018
Formaat: 25.0 (h) x 17.5 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 498 gram.

Uitgever: Uitgeverij Lecturis B.V.

beschrijving

Ricky Koole, bekend als zangeres en actrice, verzamelde de afgelopen jaren uitspraken en vragen van haar inmiddels 7-jarige zoon in de periode dat hij vier tot zes jaar was: "Ik ben vandaag wel genoeg verdrietig geweest. Wel 5 keer ofzo', "De zon lijkt wel een soort BOM' en "Gaat de tijd sneller als je slaapt?' Het zijn veelal oneliners over de meest uiteenlopende onderwerpen. Niet altijd vrijblijvend, want er wordt ook gefilosofeerd en zwaardere onderwerpen – vooral de dood – komen geregeld aan bod. Een enkele keer is er ook een uitgebreidere gedachte beschreven. De uitspraken/gedachten zijn chronologisch gerangschikt, de leeftijd staat erbij. De olieverfschilderijen op doek geschilderd zijn sfeervol en indringend. De paginagrote schilderingen in heldere kleuren beelden de verwondering treffend uit. Aantrekkelijke en afwisselende lay-out. Boek is vooral geschikt voor (groot)ouders. Achterin zijn enkele bladzijden beschikbaar om uitspraken van je eigen (klein)kind te noteren. Een smaakvol uitgegeven boek met hardcover dat de verfrissende kijk van een kind op de wereld op die leeftijd glashelder weergeeft. Voor (groot)ouders van kinderen van ca. 4 t/m 6 jaar.

Recensie door: Ton Jansen

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Ricky Koole is zangeres en actrice. Ze studeerde af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Sindsdien bracht ze zeven albums uit, maakte meerdere solovoorstellingen, speelde bij verschillende theatergezelschappen en maakte muziekvoorstellingen samen met haar man Leo Blokhuis. Ze speelt in films en tv-series (o.a. Sonny Boy, De Jurk, CMC, Alleen op de wereld). Elke zondagmiddag heeft ze een eigen radio-programma bij NHradio. Ricky organiseert elk kwartaal een dienst zonder god in de Rode hoed in Amsterdam.
Ricky Koole en Leo Blokhuis hebben samen één zoon.
toelichting- Waarom heb je eigenlijk nog een vader en een moeder als je al groot bent?
- Waarom is poep vers maar stinkt het toch?
- Hoe heet iets als iets mooi en lelijk tegelijk is?
- Ik heb gedroomd dat ik niet kon slapen.
- Waarom kan ik niet zelf weten wanneer ik doodga?
- Ik voel me een beetje zoals het soms ruikt in de auto.
- Ik ben romantisch op jou.

Ricky Koole heeft een vrolijk, melancholisch kind vol goede ideeën en grote levensvragen. De mooiste uitspraken en beste vragen tijdens zijn kleutertijd heeft ze opgeschreven. Losse opmerkingen die, als je ze achter elkaar leest, een goed beeld geven van een kind dat de wereld om zich heen leert kennen.
Zijn lieve observaties, de grappige misverstanden en zijn angst voor de dood, maken het een zeer persoonlijke monoloog. Je ziet hem steeds iets ouder worden.

Het is verfrissend om weer eens door de ogen van een kind naar de wereld te kijken. Hij stelt vragen die wij onszelf allang niet meer stellen.

Een boek dat voor veel ouders, opa’s en oma’s heel herkenbaar zal zijn.
Zangeres en actrice Ricky Koole schilderde zelf alle illustraties.

- Ik ben zo blij als een slak... maar dan nog minder blij.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: