50 sterke vrouwen die de wereld veranderden

Chiara Pasqualetti Johnson

 
 
gebonden: € 30.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462262829, geïllustreerd, September 2018
Formaat: 28.9 (h) x 24.5 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 1429 gram.

Uitgever: DATO

beschrijving

Het boek ‘50 sterke vrouwen die de wereld veranderden’ beschrijft de buitengewone levens van vijftig vrouwen die eeuwenoude vooroordelen overwonnen. Ze verstoorden en veranderden de samenleving en verworven stilaan maar vastberaden een positie in de mannenwereld. Het voorbeeld dat deze iconische vrouwen met hun kennis, ervaring en verbeeldingskracht gaven, maakte de weg vrij voor latere generaties.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Chiara Pasqualetti Johnson is een Italiaanse van Engelse afkomst die in Milaan woont en werkt. Ze werkt nu vijftien jaar in de journalistiek, maakt biografieën van hedendaagse kunstenaars voor het maandblad Arte en schrijft boekrecensies voor het blad Antiquariato. Johnson schrijft ook reis- en lifestyleartikelen voor Dove magazine en heeft voor de uitgeverijen Electa en Rizzoli gewerkt aan boeken en series over moderne en hedendaagse kunst.toelichtingDit boek beschrijft de levens van vijftig vrouwen die eeuwenoude vooroordelen overwonnen. Ze verstoorden en veranderden de samenleving en verworven stilaan maar vastberaden een positie in de mannenwereld. Het voorbeeld dat deze iconische vrouwen met hun kennis, ervaring en verbeeldingskracht gaven, maakte de weg vrij voor latere generaties.

Met Emmeline Pankhurst, Marie Curie, Alexandra David-Néel, Maria Montessori, Gertrude Stein, Mata Hari, Virginia Woolf, Coco Chanel, Agatha Christie, Martha Graham, Amelia Earhart, Golda Meir, Peggy Guggenheim, Tamara de Lempicka, Leni Riefenstahl, Diana Vreeland, Margaret Bourke-White, Estée Lauder, Joséphine Baker, Frida Kahlo, Rachel Carson, Simone de Beauvoir, Rita Levi-Montalcini, Moeder Teresa, Rosa Parks, Indira Gandhi, Evita Perón, Rosalind Franklin, Margaret Thatcher, Elizabeth II, Simone Veil, Anne Frank, Grace Kelly, Audrey Hepburn, Jacqueline Kennedy Onassis, Dian Fossey, Mary Quant, Valentina Tereshkova, Wangari Maathai, Joan Baez, Roberta Gibb, Billie Jean King, Zaha Hadid, Benazir Bhutto, Christiane Amanpour, Diana Spencer, Samantha Cristoforetti, Misty Copeland, Laura Dekker en Malala Yousafzai.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: