Global Street Child

Ton Hendriks

 
 
gebonden: € 35.50: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462262669, geïllustreerd, April 2018, Engels
Formaat: 29.1 (h) x 23.6 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 1134 gram.

Uitgever: Lecturis

beschrijving

Straatkinderen zijn overal. Hun aantal neemt toe doordat als gevolg van globalisering de ongelijkheid op de wereld toeneemt. Hoewel alle landen ermee te maken hebben, krijgt het probleem van de straatkinderen niet de aandacht die zo hard nodig is.

Ton Hendriks bezocht 10 verschillende landen - meest ontwikkelingslanden - op 4 continenten. In Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Europa fotografeerde en sprak hij meer dan 100 kinderen. Zij vertelden hem over de omstandigheden waarin ze leven en over hun achtergrond en geven zo inzicht in de oorzaken van dit wereldwijde fenomeen.

Hoewel de omstandigheden van de kinderen schrijnend zijn, is de focus van Ton Hendriks' foto's breder. Hij maakt klassieke portretten die de kinderen vastleggen op de plek waar ze opgroeien en in de stemming waarin ze verkeren. Het zijn indringende portretten, die veel vragen van de kijker. De titel van het boek, Global Street Child, benadrukt dat in het geweld van de globalisering ieder kind een individu is, met zijn of haar eigen verhaal, eigen problemen en eigen mogelijkheden.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: