Urban Larsson

painted from life

Edwin Becker; S. Craft-Giepmans

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462262140, geïllustreerd, February 2017, Engels
Formaat: 29.1 (h) x 24.0 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 625 gram.

Uitgever: Uitgeverij Lecturis B.V.

beschrijving

In al zijn portretten benadrukt Urban Larsson (1966, Stockholm) het belang van het schilderen naar model. Hij combineert daarbij een sterk naturalisme met bezieling. Door een stemming op te roepen of door het karakter van de geportretteerde te benadrukken, ontstijgen zijn schilderijen de uiterlijke wereld. Ook zijn landschappen, geschilderd in de openlucht, en zijn stillevens worden gekenmerkt door een harmonieuze, uitgewogen compositie, en een subtiel spel van licht en schaduw.

Niet alleen vanwege het werkproces, maar ook door het materiaalgebruik haakt Urban Larsson aan bij de schildertradities uit het verleden. Hij bestudeerde de bronnen in Florence, waar hij les kreeg in het atelier van de Amerikaan Charles Cecil, die als enige in Europa nog les geeft in tekenen, schilderen en verbeelden volgens de de leermethodes van de renaissance.

'Urban Larsson. Painting from Life' toont Larssons landschappen, stillevens en portretten, waaronder de Zweedse koningin Silvia, koning Willem Alexander en koningin Maxima en bekende Nederlanders als de vroegere minister-president Wim Kok en oud-kamervoorzitter Gerdi Verbeet.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: