Portraits

Jasper Krabbé

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462261686, geïllustreerd, 480 blz., September 2015, Engels
Formaat: 19.5 (h) x 14.1 (b) x 4.3 (d) cm. Gewicht: 646 gram.

Uitgever: Uitgeverij Lecturis B.V.

beschrijving

In al zijn veelzijdigheid is beeldend kunstenaar Jasper Krabbé bovenal portrettist.Vele honderden portretten en zelfportretten maakte hij, vaak op reeds bestaand materiaal zoals enveloppen, pakpapier en pagina's uit boeken. Daarmee mengt hij de oorspronkelijke functie met persoonlijke beelden.

Aanleiding voor 'Portraits' is zijn solotentoonstelling in Museum Belvédère, waar hij zich laat inspireren door een zelfportret van de door hem bewonderde Jan Mankes (1889-1920). Met de tentoonstelling in zicht heeft Krabbé een aantal nieuwe portretten en zelfportretten gemaakt die opgenomen zijn in Portraits.

De overtuigende vormgeving, de bijzondere uitvoering, de omvang en bovenal de talrijke portretten van bekenden, onbekenden, vrouwen, mannen, jongens, meisjes, ouderen en jongeren maken van Portraits een bijzondere kijkervaring. Met de nadruk op de kijken: bewust is ervoor gekozen het beeld te laten spreken en toelichtende tekst achterwege te laten. Achterin is wel een complete lijst opgenomen met titel, jaartal, techniek en afmeting.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: