Amsterdamse krulletter

Ramiro Espinoza; Rob Becker

 
 
gebonden: € 31.00: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462261174, geïllustreerd, April 2015, MUL
Formaat: 24.9 (h) x 17.4 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 680 gram.

Uitgever: lecturis

beschrijving

Wat is de oorsprong van de prachtige krulletters op vele caféruiten verspreid door Amsterdam? Wie heeft ze geschilderd? Hoe oud is de stijl en waar werd ze ontworpen?
Vertegenwoordigen de letters een uiting van de Amsterdamse grafische traditie?
En welke verbanden zijn er met caligrafisten uit de Nederlandse Gouden Eeuw?
De Amsterdamse Krulletter onderzoekt deze Nederlandse letterontwerp-traditie die tot voor kort eigenlijk over het hoofd werd gezien. In een periode van zeven jaar heeft letterontwerper Ramiro Espinoza letterschilders en hun familie geïnterviewd, fotocollecties in het Stadsarchief Amsterdam onderzocht en bewijs verzameld om de belangrijkste vragen rond dit relatief onbekende deel van de Nederlandse populaire grafische cultuur te kunnen beantwoorden en het bewustzijn over de culturele relevantie ervan aan te wakkeren. Fotograaf Rob Becker documenteerde in prachtig zwart-wit alle nog bestaande ruiten in Amsterdam, Maastricht en Gent om de sfeer en context van de periode waarin de krulletters floreerden te vangen. Zijn foto's vormen niet slechts een reportage over het onderwerp; ze vormen een heuse artistieke hommage aan de Amsterdamse bruine cafés.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Fotograaf Rob Becker documenteerde in prachtig zwart-wit alle nog bestaande ruiten in Amsterdam, Maastricht en Gent om de sfeer en context van de periode waarin de krulletters floreerden te vangen. Zijn foto’s vormen niet slechts een reportage over het onderwerp; ze vormen een heuse artistieke hommage aan de Amsterdamse bruine cafés.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: