Devils and Angels

Ritual Feasts in Europe

Friso Spoelstra; Arnold-Jan Scheer; Mireille Capiau

paperback/ gebrocheerd: € 31.00: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462260962, geïllustreerd, 290 blz., November 2014, Engels
Formaat: 24.1 (h) x 17.4 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 979 gram.

Uitgever: Uitgeverij Lecturis B.V.

beschrijving

Fotograaf Friso Spoelstra bezocht in de afgelopen tien jaar talloze traditionele volksfeesten in zestien verschillende Europese landen en legde de tradities vast op foto. Het fotoboek 'Devils and Angels, Ritual Feasts in Europe' gaat voorbij de politiek van Brussel. Het brengt verhalen samen en toont eigenheid én verrassende overeenkomsten in de verschillende culturen van het groter wordende Europa. Speerpunt vormt het immaterieel cultureel erfgoed van Europa, waarin lokale cultuur en traditie zichtbaar blijven.

Fotograaf Friso Spoelstra (1968) studeerde in 1997 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Sindsdien werkt hij als freelance fotograaf voor diverse opdrachtgevers.
Vorig jaar maakte hij met auteur Jowi Schmitz het fotoboek Nooit Nooit Nooit Meer Aan De Wal over de bootbewoners van Amsterdam (uitgeverij Lemniscaat). Boat People of Amsterdam is de Engelstalige uitgave. Hij won diverse prijzen (bij Zilveren Camera en IPA), en werkte met verscheidene werkbeurzen van AFK en Fonds BKVB (tegenwoordig Mondriaan Fonds).
Tekstbijdragen zijn van Arnold-Jan Scheer (1947) journalist, televisie- en theatermaker en illusionist die zich al meer dan 35 jaar bezighoudt met dit onderwerp. In september verschijnt zijn nieuwe
boek Reizen met de duivel. En Mireille Capiau (1971), bladenmaker, journalist, (beeld)redacteur.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: