Percy Irausquin

with love, for love

gebonden: € 29.50: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462260153, geïllustreerd, 104 blz., July 2013
Formaat: 31.4 (h) x 25.0 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 748 gram.

Uitgever: lecturis

bewerkt door: Carin Verbruggen; Ferry Drenthem Soesman

beschrijving

Percy Irausquin was een van de meest geliefde modeontwerpers van Nederland. Zijn ontwerpen zijn wars van pretentie, chic, glamourous en kleurrijk. Nadrukkelijk bedoeld om het leven te vieren en daarmee een weerslag van hoe Percy zelf in het leven stond.
Nu vijf jaar geleden overleed Percy geheel onverwacht, pas 39 jaar oud. Daarom doen Carin Verbruggen en Ferry Drenthem Soesman nu een oude belofte aan hem gestand: het fotograferen van een ruime en representatieve keuze uit de hoogtepunten van zijn oeuvre. Dat heeft geresulteerd in een prachtig boek.
Percy Irausquin. With Love for Love is een hommage aan Percy's sprankelende ontwerpen. In het boek zijn, behalve foto's van zijn jurken, ook ontwerptekeningen van Percy zelf opgenomen, waardoor een persoonlijk en intiem portret van de ontwerper is ontstaan. Een must voor zijn nog altijd talrijke fans en een bron van inspiratie voor iedere modeliefhebber.

Carin Verbruggen en Ferry Drenthem Soesman nemen sinds 1996 gezamenlijk concept, fotografie en grafisch ontwerp van hun producties in handen. Bekend is hun samenwerking met Marlies Dekkers. Fiona Hering is verslaggeefster, auteur en televisiepresentatrice, gespecialiseerd in mode.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: