Ken- en stuurgetallen voor personeelsmanagement

cijfers voor diagnose en besturing

Rolf Baarda; Kees Kouwenhoven

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 51.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462152670, geïllustreerd, December 2014
Formaat: 24.3 (h) x 15.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 283 gram.

Uitgever: Vakmedianet

beschrijving

Personeelsfunctionarissen zien er nog wel eens tegenop 'hard' cijfermateriaal te gebruiken. Hun takenpakket omvat immers zo veel belangrijke zaken, zoals de zorg voor het personeel. Iedereen binnen de beroepsgroep weet echter dat managementinformatie noodzakelijk is: het vormt een essentieel werkterrein voor iedere personeelsmanager.
In dit boek wordt de moeilijke kant van het vakgebied van personeelsfunctionaris toegankelijk gemaakt. Op heldere wijze, met gebruik van veel voorbeelden, beschrijven de auteurs hoe de personeelsfunctionaris snel en efficiënt informatie kan verzamelen en analyseren. Met behulp van ken- en stuurgetallen kan hij voor zichzelf en voor zijn 'klant' - het management - de belangrijke ontwikkelingen en knelpunten binnen zijn organisatie in kaart brengen. Deze getallen staan daarbij nooit op zichzelf, maar worden steeds binnen de context van de organisatie geplaatst. Door deze voortdurende 'link' met de praktijk krijgen abstracte gegevens betekenis: zij worden omgevormd tot echte 'harde' informatie.
Ken- en stuurgetallen voor personeelsmanagement is dan ook een uitstekend hulpmiddel voor iedere personeelsmanager, in de praktijk of in opleiding.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: