Museum De Lakenhal

Meta Knol; Jori Zijlmans; Aukje Vergeest

 
 
gebonden: € 49.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462084902, geïllustreerd, 352 blz., April 2019
Formaat: 29.6 (h) x 22.2 (b) x 3.6 (d) cm. Gewicht: 1623 gram.

Uitgever: nai010 uitgevers/publishers

beschrijving

Dit boek beschrijft de geschiedenis van Museum De Lakenhal. Een reeks artikelen, geschreven door conservatoren en andere deskundigen, belicht de bijzondere ontwikkeling van het Leidse museum, het gebouw en van de collecties kunst, kunstnijverheid en geschiedenis. Die omspannen ruim zeven eeuwen, van de dertiende eeuw tot heden.

Museum De Lakenhal is gevestigd in de Laecken-Halle, een fraaie keurhal voor lakense stoffen, in 1641 ontworpen door architect Arent van ’s-Gravesande. Het monumentale pand, dat geldt als een van de gaafst bewaarde voorbeelden van het zeventiende-eeuwse Hollands classicisme, werd in de periode 2017–2019 volledig gerestaureerd. Het museum kon daarbij worden uitgebreid met een nieuwe tentoonstellingsvleugel.

Deze publicatie is een kroon op 145 jaar museale geschiedenis. Het boek verschijnt in het heropeningsjaar van het gerestaureerde en uitgebreide Museum De Lakenhal, ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de vriendenvereniging, de Vereniging van Belangstellenden in Museum De Lakenhal.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingDe bijzondere ontwikkeling van het Leidse museum belicht

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: