DASH Woningbouw wereldwijd / Global Housing

betaalbare woningen voor groeiende steden / affordable dwellings for growing cities

paperback/ gebrocheerd: € 49.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789462082106, geïllustreerd, 160 blz., October 2015, MUL
Formaat: 28.1 (h) x 23.1 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 1524 gram.

Uitgever: nai010 uitgevers/publishers

serienaam/reeks: Delft architectural studies on housing

redactie: Frederique van Andel; Dick van Gameren; Pierijn van der Putt

vertaald door: Maria van Tol

beschrijving

In opkomende economieën leidt een enorme urbanisatie tot de acute behoefte aan betaalbare woningbouw. De schaal gaat de gangbare bouwproductie in de steden ver te boven en vraagt om complexe, politiek en economisch getinte oplossingen. In verschillende landen zijn ambitieuze programma's opgestart voor de bouw van miljoenen woningen in een beperkte tijd. DASH richt zich met een speciaal dubbeldik nummer op de kwaliteit van de architectonische
en stedenbouwkundige modellen die wereldwijd worden ingezet. De nadruk ligt daarbij zowel op het ontwerp van de afzonderlijke woning als op de stedelijke omgeving. Hoe ziet een goede, compacte woning eruit? Hoe kunnen nieuwe megasteden recht doen aan bestaande sociale en economische structuren, aan plaatselijke productietechnieken en individuele woonwensen? Met essays van o.a. Charles Correa en Tom Avermaete, interviews met John Turner en Go West, plandocumentatie van o.a. PK Das,Constantinos Doxiadis en Hassan Fathy en historische voorbeelden uit Engeland en Noord-Amerika.

DASH Woningbouw wereldwijd onderzoekt het spanningsveld tussen de gewenste massaproductie en oplossingen die op lokale condities zijn toegesneden. Hoe kunnen nieuwe megasteden recht doen aan bestaande sociale en economische structuren, aan plaatselijke productietechnieken en individuele woonwensen? Wat is de standaard en wat is het ideaal? DASH Woningbouw wereldwijd bevat essays van o.a. Tom Avermaete en Nelson Mota, en interviews met Balkrishna Doshi en Go West. De plandocumentatie laat projecten zien van o.a. Charles Correa, Elemental en Hassan Fathy.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: