Christus als Heer en Hoofd Bijbelstudies bij de Kolossenzenbrief

Koert Koster

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 12.75

ISBN: 9789461937247, 88 blz., January 2019
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 131 gram.

Uitgever: Mijnbestseller.nl

beschrijving

Christus is het Hoofd van Zijn Gemeente én Heer van heel de werkelijkheid. We zien nu nog niet dat alles aan Hem onderworpen is. Paulus leert echter, dat dit wél het geval is.
De christenen uit Kolosse werden beïnvloed door wereldse theorieën en het judaïsme.
Paulus betoogt dat alle kennis en wijsheid alléén in Christus te vinden is. Zij zijn niet slechts voor enkelen, maar voor alle mensen weggelegd, die zich vrijwillig aan Christus' heerschappij onderwerpen.
Deze brief van Paulus aan de Kolossenzen is ook voor vandaag van grote betekenis. Want échte kennis, wijsheid en inzicht liggen niet voor het oprapen. Bijzondere kennis en openbaring in een esoterische bovenlaag, denk aan New Age, spelen de mensheid opnieuw parten.

Dit is een vers voor vers studie bij de brief van Paulus aan de Kolossenzen. Deze studie is uitermate geschikt voor gebruik in huiskringen en Bijbelstudiegroepen. Er zijn, per paragraaf, vragen ter overdenking en bespreking toegevoegd.
Koert Koster (1973) studeerde filosofie en theologie aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Hij is getrouwd met Marleen Koster-Dekker. Samen hebben ze een zoon Jens. Ze wonen in Hazerswoude-Rijndijk.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.