Vrijheid in Christus Bijbelstudies bij de Galatenbrief

Koert Koster

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 12.75
ISBN: 9789461937209, 98 blz., January 2019
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 144 gram.

Uitgever: Mijnbestseller.nl

beschrijving

De vrijheid van een christen is nooit vanzelfsprekend. Zij is altijd aangevochten.

In de Brief van Paulus aan de Galaten verdedigt hij het recht op christelijke vrijheid. Deze vrijheid wordt aangevallen door judaïsten, die de christenen (bijna?!) doen geloven dat ze de wet in de volle breedte moeten naleven.

Paulus haalt alles uit de kast om duidelijk te maken dat, wie zich onder de wet stelt, alles verliest: de genade van God, de vrijheid van de Geest én Christus Zélf.

De christelijke vrijheid wordt wel begrensd door de liefde tot God en de naaste. Deze liefde uit zich als vrucht van de Geest.

Het gevaar van wetticisme ligt vandaag nog steeds op de loer. Want in elk mens schuilt een potentiële Farizeeër, die God op eigen houtje wil dienen. Daarom is de Galatenbrief actueel.


Deze vers voor vers studie is ook bijzonder geschikt voor gebruik in huiskringen en Bijbelstudiegroepen. Per paragraaf zijn er vragen ter overdenking en bespreking toegevoegd.


Koert Koster (1973) studeerde theologie en filosofie aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Hij is getrouwd met Marleen Koster-Dekker. Samen hebben ze een zoon Jens. Ze wonen in Hazerswoude-Rijndijk.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: