Democratie en staathuishoudkunde

wat een kiezer moet weten van democratie, economie en centraal planbureau

Thomas Colignatus

paperback/ gebrocheerd: € 20,51: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789461932723, geïllustreerd, 202 blz., mei 2012
Formaat: 29,7 (h) x 21,0 (b) x 1,3 (d) cm. Gewicht: 617 gram.

Uitgever: Mijnbestseller B.V.

beschrijving

Democratie & Staathuishoudkunde biedt een uitweg uit de crisis.

De Nederlandse Staat steunt voor het huishoudboekje op het Centraal Planbureau (CPB). De directie van het CPB houdt echter informatie tegen.

Econometrist Thomas Colignatus werkte in 1982-1991 als wetenschappelijk medewerker bij het CPB. Hij ontwikkelde een nieuwe analyse over democratie, werkloosheid en armoede maar zag deze van bespreking en publicatie tegengehouden. Al 22 jaar protesteert hij tegen die censuur van de wetenschap.

De huidige crisis stelt Colignatus in het gelijk maar Den Haag laat liever burgers bloeden dan te erkennen dat er een probleem is bij het CPB.

Een democratie raakt in de problemen wanneer het steunt op een gemankeerd CPB. De oplossing is een Economisch Hof dat grondwettelijk gefundeerd is in de wetenschap en dat open is naar de samenleving. Alleen met bescherming van wetenschap krijgen kiezers de beste informatie over het huishoudboekje van de Staat.

Dit geldt ook voor de landen in Europa. De Europese Unie wil dat lidstaten souvereiniteit en budgetrecht aan Brussel overdragen maar daardoor dreigt een bureaucratische moloch die democratie en zelfbeschikk

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling:

Bot detected - pagehit Not For our stats.