Sambals en sauzen

uit de Indonesische keuken

Ciska Cress

 
 
gebonden: € 8.99
ISBN: 9789461883513, geïllustreerd, June 2014
Formaat: 20.6 (h) x 16.7 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 388 gram.

Uitgever: Lantaarn Publishers

beschrijving

Sambals en sauzen uit de Indonesische keuken zijn tegenwoordig heel bekend en volop te koop. Maar nog lekkerder zijn zelfgemaakte sambals en sauzen! Bereid ze zelf van verse ingrediënten: diverse soorten pepers, specerijen en bumbu (allerlei heerlijke smaakmakers).
De recepten in dit boekje komen uit verschillende streken van Indonesië; vaak ontstaan er variaties door gewoon de ingrediënten te gebruiken die in huis voorhanden zijn. Maak eens Sambal aceh, heerlijk bij nasi of bami goreng, of sambal campur pedis, die perfect bij een rijsttafel past. Zoekt u een saus voor bij geroosterd varkensvlees, probeer dan eens Saos babi pangang; maar ook voor knoflooksaus (Saos bawang putih) en pindasaus (Saos saté) vindt u hier fantastische recepten.

Proef de smaak van Indonesië met deze heerlijke sambals en sauzen.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: