Anna

Dezső Kosztolányi

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 24.90: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789461648716, May 2017
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 387 gram.

Uitgever: Gennep B.V., Uitgeverij Van

vertaald door: Henry Kammer

beschrijving

Anna Édes is in dienst bij het kinderloze echtpaar Vizy. Ze is afkomstig van het armoedige platteland, een dienstmeisje als zovele andere in het Boedapest van de jaren twintig. Ze brengt haar eentonige dagen door bij het oudere echtpaar, dat haar harteloos behandelt.

Dan komt Jansci op het toneel, een neef van de familie, die het denkt te gaan maken in de metropool. Jansci en Anna beleven een korte maar hevige liefdesaffaire, die Jansci echter abrupt afbreekt. Het leven neemt zijn oude gang en Anna lijkt in haar lot te berusten.

Op een avond geeft meneer Vizy een feest ter ere van zijn promotie. Als het feest is afgelopen vindt er een schokkende gebeurtenis plaats die het leven van Anna in een ander daglicht stelt.

Anna is een roman over liefde en menselijkheid, geschreven in een lichtvoetige en tegelijkertijd ernstige stijl die je in de literatuur maar zelden tegenkomt.

Dezső Kosztolányi (1885-1936) is een van de grootste schrijvers van de Hongaarse literatuur. Behalve ANNA (2004) verschenen bij Van Gennep tevens van zijn hand DE BEKENTENISSEN VAN KORNÉL ESTI (2006), LEEUWERIK (2007), NERO, DE BLOEDIGE DICHTER (2010), DE AVONTUREN VAN KORNÉL ESTI (2011) en DE GOUDEN VLIEGER (2013).

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaat'"Anna" fonkelt in het detail, zoals altijd bij de meesterlijke stilist Kosztolányi. Op bijna iedere bladzijde verrast hij met subtiele waarnemingen, mooie beelden en fijne humor. De grondtoon van de roman is licht ironisch, bijna laconiek en als het ware moeiteloos geschreven - alleen de hele groten kunnen dit.'

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: