Verzwegen werkelijkheid

De rechtsorde onder Bouterse

Theo Para

paperback/ gebrocheerd: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789461646750, 208 blz., August 2018
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 305 gram.

Uitgever: Gennep B.V., Uitgeverij Van

beschrijving

De militaire dictatuur, de ernstige schendingen van de mensenrechten en de cultuur van straffeloosheid toonden het falen van de republiek Suriname. Dat de Surinaamse natie niet volledig ten onder ging, dankte zij aan het rechts­gevoel, moed en vast­houdendheid van democratische burgers. Het recht werd gered door burger­activisme: 'Wij zijn de rechtstaat'.

Een van deze burgers is de columnist Theo Para. Vanaf het begin bestreed hij de leugens en de verdachtmakingen van het regime. Hij volgde het proces tegen Bouterse op de voet. Zijn getuigenis was belangrijk bij diens veroordeling. Waar was Bouterse op 8 december 1982 en wie heeft Daal en Rambocus doodgeschoten die nacht?

De in dit boek verzamelde stukken van Theo Para zijn principieel en to the point, en geven van dichtbij scherp inzicht in de ontwikkelingen in Suriname van de afgelopen jaren.

Theo Para, pseudoniem van de arts Henry Does, is vanaf het allereerste begin criticus van het militaire bewind in Suriname dat verantwoordelijk wordt gehouden voor de decembermoorden, die plaatsvonden 8 december 1982 in Bastion Veere van Fort Zeelandia. Zijn vriend en collega-publicist Bram Behr was een van de vijftien slachtoffers.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: