In ons belang

Pleidooi voor publieke waarden

Albert Jan KRUITER; Eelke BLOKKER

paperback/ gebrocheerd: € 6.90
ISBN: 9789461645333, December 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: Gennep B.V., Uitgeverij Van

beschrijving

Het is een bekend gegeven: we zijn individueel gelukkig, maar ontevreden over de publieke zaak. Samenleving, middenveld, bedrijfsleven en Binnenhof beleven een identiteitscrisis: Waar doen we het eigenlijk voor? Wat delen we? Volgens Albert Jan Kruiter en Eelke Blokker is dit een moeilijk te beantwoorden vraag, zolang wij de publieke zaak alleen nog maar eenzijdig waarderen vanuit ons eigen belang.

Albert Jan Kruiter en Eelke Blokker doen in dit pamflet dan ook een hartstochtelijk pleidooi voor een herwaardering van de publieke zaak, vanuit een andere visie op het eigenbelang.

*

Eelke Blokker (1980) zette een particuliere daklozenopvang op en startte een bv voor de absolute onderkant van de arbeidsmarkt. Tegenwoordig werkt hij aan een publieke privégevangenis, het verbannen van dakloosheid en het verbijzonderen van de bijzondere bijstand. Hij werkte als adviseur voor gemeentes, zorginstellingen en woningbouwcorporaties.

Albert Jan Kruiter (1976) promoveerde aan de School voor Politiek en Bestuur van de Universiteit van Tilburg. Hij werkt als onderzoeker voor verschillende ministeries, gemeenten en provincies. Bij Van Gennep publiceerde hij eerder MILD DESPOTISME. HEDENDAAGSE DEMOCRATIE EN VERZORGINGSSTAAT DOOR DE OGEN VAN ALEXIS DE TOCQUEVILLE.


Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatIndringend en helder.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: