Karl en anna

Leonhard Frank

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 5.00
ISBN: 9789461644954, July 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: Gennep B.V., Uitgeverij Van

vertaald door: Frank Schuitemaker

beschrijving

Hoewel hij een zwijgzaam man was, had Richard in de lange jaren van krijgsgevangenschap aan Karl alles verteld over zijn vrouw Anna. Karl wist dat ze een mooi stekje op de kop hadden getikt, een woonkeuken, en deze hadden ingericht met meubels op afbetaling. Anna was een mooie, sterke vrouw. Karl wist zelfs dat het matras op hun bed driedelig was en kende de vorm van haar heupen.

Als Richard op transport wordt gesteld, weet Karl te ontsnappen en besluit naar Anna te gaan. Hij kent inmiddels Anna's verleden met Richard zo goed dat het zijn eigen geschiedenis is geworden. In zijn droom is zij zijn thuishaven geworden, de plek die ieder mens zoekt bij een ander mens. Hij houdt van Anna. Na een tocht van drie maanden staat hij bij haar voor de deur.

KARL EN ANNA is een novelle uit 1926 die wel wordt beschouwd als het hoogtepunt uit het oeuvre van de vergeten schrijver Leonhard Frank (1882-1961). Een universeel verhaal over identiteit, waarheid en liefde.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatEen hoogst onwaarschijnlijke en toch overtuigende liefdesgeschiedenis.recensie citaatEen schitterend meesterwerk.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: