Links van het midden

Menno Hurenkamp; Felix Rottenberg

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789461644817, 224 blz., December 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: Gennep B.V., Uitgeverij Van

beschrijving

INTERVIEWS

Na wat de grootste verkiezingsnederlaag ooit was in de geschiedenis van ons parlement, ging de sociaal-democratie in maart 2017 bijna kopje onder. Wat ooit een brede emancipatiebeweging was, leek te hebben afgedaan. Niet alleen in Nederland overigens, ook in Frankrijk, Engeland en Duitsland boette centrum-links danig aan belang in. Omdat alle denkbare verklaringen al gegeven zijn, en alle berichten over de dood van de sociaal-democratie schromelijk overdreven, is het tijd voor een frisse blik.

Denkers en cultuurmakers uit binnen- en buitenland spreken over de economie, het onderwijs en de cultuur, op zoek naar politiek die verbindt tussen hoog en laag. Menno Hurenkamp en Felix Rottenberg bevragen hen; waar de beloften van deze maatschappij schuilen, wat er vermolmd is aan onze instituties en wat er dus nodig anders moet. En wat misschien in Nederland niet goed gaat, gaat in Engeland of juist in Duitsland of Frankrijk beter. We kijken over de grens, om te zien wat de verhouding tussen toeval en structurele ontwikkelingen is.

Met een voorwoord van Klara Boonstra. Voor het slothoofdstuk legt Marc Chavannes van 'de Correspondent' de conclusies uit deze gesprekken voor aan PvdA-leider Lodewijk Asscher.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: