Madonna in bontjas

Sabahattin Ali

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 9.99
ISBN: 9789461644718, 224 blz., December 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: Gennep B.V., Uitgeverij Van

beschrijving

Dé herontdekte Turkse roman over de liefde

De jonge Raif ontdekt tijdens een van zijn omzwervingen door Berlijn op een tentoonstelling van moderne kunst een bijzonder portret: de Madonna met bontjas. Hij is volledig in de ban van het zelfportret en komt dagelijks terug om het te bekijken. Als de maakster hem op een dag nieuwsgierig aanspreekt, vlucht hij in paniek weg. Toch is dat het begin van een bijzondere liefdesgeschiedenis, waarin de grenzen tussen liefde en vriendschap, afstand en intimiteit in prachtige dialogen wordt verkend.

Madonna met bontjas verscheen voor het eerst in 1943, maar werd onlangs her­uitgegeven in Turkije, waar in drie jaar tijd een miljoen exemplaren werden verkocht, en de roman werd en in diverse landen vertaald. Dit is de eerste vertaling in het Nederlands, verzorgd door schrijver Erdal Balci.

SABAHATTIN ALI (1907-1948) schreef drie romans, korte verhalen en gedichten. Hij zat diverse keren gevangen vanwege zijn satirische gedichten over Atatürk en vond in 1948 onder verdachte omstandigheden aan de Bulgaarse grens de dood.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatEr groeit een liefde tussen een vrouw met een vrije geest, zelfbewust en onaf­hankelijk, en een gevoelige man, die haar aanbidt en net als zij worstelt met de grenzen tussen vriendschap en liefde. Hun dialogen zijn schitterend.recensie citaatSchrijver Erdal Balci heeft nu voor een mooie Nederlandse vertaling gezorgd. ****

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: