Zeeland en de Eerste Wereldoorlog

de oorlog en het Brabantse land

Henk van der Linden

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789461534781, geïllustreerd, 348 blz., April 2014
Formaat: 23.1 (h) x 15.2 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 801 gram.

Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij

redactie: Leo van der Vliet

beschrijving

Alles wat er tijdens de Eerste Wereldoorlog in neutraal Nederland gebeurde, gebeurde ook in Zeeland. En nog veel meer. Door Zeelands' ligging reikten de gevolgen van de strijd tot over de grens. De oorlog werd door de Zeeuwen intens beleefd, of het nu ging om de opvang van honderdduizenden vluchtelingen, gevaar van bommen en mijnen, inkwartiering en vordering, de luimen van het militaire gezag of het dagelijks gedoe met schaarste en distributie.
Het is dus geen wonder dat er al 100 jaar lang over Zeeland en de Eerste Wereldoorlog geschreven en gepubliceerd is. In dagboeken, met verhalen, verslagen en studies, over de hele oorlogstijd of toegespitst op een specifieke plaats of gebeurtenis, door Zeeuwen en over Zeeuwen.
In deze bundel zijn 20 van deze publicaties bijeengebracht, 20 grote en kleine stukken Zeeuwse oorlogsgeschiedenis. Het zijn losse verhalen, maar al lezend blijken ze voortdurend in elkaar te grijpen. Samen tonen ze hoe de oorlog in Zeeland werd ervaren, hoe dat gigantische internationale conflict, ondanks onze neutraliteit, toch verweven raakte in het dagelijks leven.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: